Studenter og ytringsfrihet – en hyllest til Talerstolen

Det er da ikke bare Kulturutvalget som gir gjester mulighet til å stille spørsmål. Alle gjør det. Men hva er vi, som tankesmiene og andre ikke er? Vi er studenter. Vi har mer ytringsfrihet enn folk flest. Og den må vi bruke – for alt den er verdt!, skriver Margrete Løbben Hanssen, redaktør i Onsdagsdebatten.

Våren i Kulturutvalget

Nyhetsåret 2015 var preget av terror og frykt. Arrangementene dette semesteret bærer også preg av disse hendelsene. Kulturutvalget søker å forstå fremfor å dømme, og fremmedfrykt og ignoranse må bekjempes med forståelse og åpenhet, skriver ansvarlig redaktør Henrik Andersen i årets første leder.

Troll på heksejakt

Forrige uke gikk Litteraturfestivalen STED for første gang av stabelen. Takket være den frivillige innsatsen til en håndfull engasjerte studenter, fikk litteraturmiljøet på Blindern og andre litteraturinteresserte studenter et felles samlingssted. I oppløpet til festivalen opplevde imidlertid arrangørene noe helt annet enn den positive responsen som var dem forunt; isteden mottok de en shitstorm fra det profesjonelle internettrollet, Elisabeth Norheim.

Mediehusenes maktovertagelse

Konkurransen om publikum og leserne øker i Norges medieverden. Man søker etter nye arenaer for å engasjere leserne, enten det er gjennom sosiale medier i verdensveven, eller gjennom åpne arrangementer på diverse utesteder og kulturhus i de store byene. Det er forståelig at en stadig mer presset bransje gjør det de kan for å oppnå klikk og relevans, men når de største mediehusene utvider sin virksomhet risikerer vi samtidig å miste de mer spesialiserte og lokale aktørene som ikke har de samme økonomiske musklene.