Slam, homofili og litteraturfestival

slamhomofiliogfestival
På denne tida i fjor satt jeg på kafé Niels på Blindern sammen med redaktørene i Litteraturtidsskriftet Lasso, Julia Wiedlocha og Ola Mile Bruland. Vi snakket om å arrangere en litteraturfestival, et samarbeidsprosjekt mellom flere forskjellige studentforeninger i Oslo. Lasso-redaktørene hadde hatt det i tankene en stund, og ville involvere BokTorsdag og Kulturutvalget i planleggingen. Vi snakket om kjente og ukjente forfatternavn, økonomi, telt, vakter og øl.

Dette skulle bli litteraturfestivalen STED.

Julia og Ola gikk i gang med å søke om pengestøtte og få tak i flere samarbeidspartnere, og vi i BokTorsdag gikk i gang med planleggingen av vårt program. Vi kom fram til at vi ville arrangere poesislam og ha en samtale om homotekstualitet (vet du verken hva poesislam eller homotekstualitet er, så skal jeg forklare det nå).

Poesislam er krysning mellom rap og lyrikk, hvor det tradisjonelle diktet blir forent med lyd, engasjement og kroppslig nærvær. For å rekruttere kremen av slampoeter dro vi på rekognosering blant annet til Cafeteatret, og der fant vi flere dyktige folk. De som stiller hos oss 11. september er Atlars, Marius Abrahamsen, Ingrid Lien, Therese Bakkevoll, Ron Røstad og Sofia Knudsen Estifanos. Til å geleide oss gjennom showet har vi invitert Tania Vikki.

Vårt andre arrangement på Blindern heter «Den skeive romanen», og handler homotekstualitet, som rett og slett er homoseksualitet i tekst. Vi har invitert forfatter Morten Borgersen og førsteamanuensis ved UiO, Rebecca Scherr til samtale om homoseksualitet i litteraturen, et emne vi gleder oss til å prate om og som vi mener fortjener mer oppmerksomhet.

Synes du arrangementene våre høres interessante ut? Da kan du besøke teltet som settes opp på Frederikkeplassen på Blindern 10. og 11. september. Det blir to dager med litteratursnakk, musikk og øl. Vi gleder oss til å arrangere Litteraturfestivalen STED for aller første gang!

Våre medarrangørene er Litteraturtidsskriftet Lasso, Filologen, Bøygen, Tekstbehandlingsprogrammet til Radio Nova og Litteratur på Blå.

Les mer om festivalen og sjekk ut resten av programmet her.

Denne festivalen hadde aldri funnet sted uten ildsjelene Julia og Ola, som har jobbet knallhardt for å få dette til å bli virkelighet.

Takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *